Ny ventilationshuv ger snyggare fasad

Ny ventilationshuv ger snyggare fasad

Januari 2020

Ny ventilationshuv ger snyggare fasad.

Förra veckan togs det första spadtaget för det nya bostadsområdet Brinkeskogen i Vara. På området ska Vara bostäder bygga 68 nya lägenheter. Inflyttningen kommer att ske i etapper med start i sommar och hela området kommer att vara färdigbyggt i oktober. Saleryd AB har i samarbete med Space m2 levererat bl.a. vårt nya design-kombidon VHKE, pulverlackerat och kulöranpassat i Engelskt röd för att på bästa vis smälta in i miljön som påminner om en bygata omgiven av faluröda hus där hela området andas trivsel och gemenskap. Mer om projektet

VHKE har inte bara en unik mönsterskyddad design. Dess rundade form förhindrar att fåglar kan sätta sig på huvens ovansida, risken för nedsmutsning minskar och man slipper montera fågelskydd i form av duvpiggar och liknande. Ventilationshuvens, eller kombidonet som det kallas i branschen, som används till både decentralt placerade FTX aggregat (ett aggregat i varje lägenhet), och centralt placerade FTX installationer, har flera installationsmässiga fördelar. En viktig funktion är underbeslaget som gör det enkelt att få tätt mellan väggen och kombidonet och förhindra att fukt tränger in bakom donet. Dessutom har kåpan har ett snabbfäste som gör montaget enkelt. Val av flödesriktning bestäms vid monteringen, eftersom frontplåten kan placeras för avluft på höger eller vänster kanalsida.

Kombidon VHKE finns i 4 storlekar, från Ø125 till Ø250 mm och klarar uteluftsflöden upp till 180 l/s, och avluftsflöden 170-350 l/s.

Läs mer om vårt design-kombidon VHKE här.