Specialfasad Till Chalmers

EXPRIMENTBOENDE FÖR STUDENTER PÅ CHALMERS

Saleryd AB har på uppdrag av Space M2 fått förmånen att utveckla och tillverka stommen i en ny unikt utformad tredimensionell fasad till Chalmers nya Experimentboende för studenter.

Göteborgsarkitekterna Bornstein Lyckefors har i samarbete med hustillverkaren Space M2 skapat 100 nya lägenheter i 6 våningar åt Chalmers Studentbostäder. Gibraltar Guesthouse är en trähybridbyggnad som kombinerar olika träbyggnadstekniker. Industriellt tillverkade trävolymelement kombineras med en stomme av limträ och fasader utformade som tredimensionella facetter, skriver Svensk byggtidning.

Styrkorna hos Saleryd AB kommer verkligen till sin rätt i samarbetet med Space M2. Projektet inleddes med att man från början hade tänkt tillverka konsoler för fasaden i trä, men när träkonstruktion konstaterades kunna leda till risk för brandspridning bakom panelen så tittade man istället på en svetsad stålkonstruktion. Saleryd AB blev tillkallad och genom gott samarbete med involverad byggnadskonstruktör och arkitekt kunde vi snabbt generera ett förslag på en plåtkonstruktion istället för en svetsad lösning och på drygt två veckor levererades fyra prototyper. Provmontage av färdig fasad och visning av prototypfasader tillsammans med Chalmers representant kunde ske kort därefter.

 

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida!